utorak, 20. listopada 2009.

Na tijelu bebe ajeti iz Kur'ana

Na tijelu bebe iz Dagestana pojavljuju se dijelovi Kur'ana. Sure i ajeti iz Kur'ana se na djetetu pojavljuju svaki ponedjeljak i petak i svaki put se radi o novim ajetima.





Roditelji o tome nisu nikome govorili, dok se jednoga dana na tijelu njihova djeteta nije pojavila poruka "Pokažite moje znakove ljudima". Dijete je odbilo uzeti hranu u toku Ramazana, i jelo je samo nakon vremena predviđenog za iftar.
Od rođenja, na tijelu dječaka, Ali Jakubova, pojavljuju se poruke na arapskome pismu. Isprva su se pojavljivala samo slova, a kasnije su se počeli ispisivati dijelovi sura i ajeta,
Isprva smo vidjeli hematom na njegovoj bradi, ali nakon nekog vremena se pojavila riječ Allah, opisuje dječakova majka Madina. Na jednoj nozi dječaka stoji tekst "Alah je stvoritelj svih bića".
Aliju je nakon rođenja dijagnosticirana ishemija drugoga stupnja i dječja paraliza. Međutim, nakon što su se na njegovom tijelu počeli javljati znakovi, nakon liječničkog pregleda, svi su mu nalazi bili uredni.
U prvi mah ljekari su pomislili da se radi o varci, te da roditelji bebe koriste neku vrstu boje da bi ispisali ajete. Medjutim analizama i snimcima je potvrđeno da se tekst sura i ajeta nalazi ispod povrsinskog sloja kože, te da je nemoguće da je ova pojava djelo ljudskih ruku.
Nakon što je vijest objavljena u medijima, velik broj dagestanskih vjernika pohodi kuću u kojoj je mali Ali, što je primoralo policiju da okruži kuću i zaštiti obitelj Jakubov.

Nema komentara:

Objavi komentar